featured-image


Psihoterapija Beograd

Psihoterapija Beograd

Psihoterapija Beograd preporuka – dr Radivoje Delić psihoterapeut. Hipno-Psiho Centar, Simićeva 16, Senjak.

Više informacija pogledajte na linku: https://psihoterapija-beograd.com

Šta je psihoterapija?

 

Psihoterapija otkriva uzroke emocionalnog poremećaja i otklanja loše emocije. Cilj je oporavak narušenog stanja i povratak zdravih emocija i funkcionalnih oblika ponašanja!

U psihoterapiji je najefikasnije lečenje emocionalnih poremećaja razgovoromklijenta i psihoterapeuta. Lečenje lekovima eliminiše simptome, ali ne i uzroke.

Izuzetak su mentalni poremećaji izazvani neurobiološkim ili biološkim procesima. Lekovi se tada koriste da bismo osigurali i olakšali uspešan ishod psihoterapijskog tretmana.

Hipnoterapija Beograd

 

Šta je hipnoterapija?

Hipnoterapija je terapijska tehnika koja koristi stanje hipnoze i njene fenomene u lečenju mentalnih, psihičkih poremećaja kao i organskih obolenja izazvanih psihosomatskim faktorima.

Hipnoterapija isceljuje um!

Hipnoterapija koristi medicinsku hipnozu u terapeutske svrhe. Zbog svoje izuzetne efikasnosti sve više se koristi u psihoterapiji.

Hipnoterapija mobiliše isceljujuću moć Vašeg uma i vodi ka eliminisanju emocionalnog ili zdravstvenog problema koji imate.

Mnogi mentalni poremećaji, psihosomatske smetnje i bolesti imaju uzrok u Vašem dubokom, podsvesnom umu.

Najčešće su to psihosomatske migrenske glavobolje, vrtoglavice, kolitisi, diareje, opstipacije, impotencija i anoreksija.

Oslobodite Vašu podsvest pogrešnih obrazaca i rešite Vaš emocionalni ili zdravstveni problem.

Hipnoza Beograd

 

Šta je hipnoza?

Postoji mnogo definicija o tome šta je to hipnoza.

Jedna od njih, koja možda najbolje opisuje fenomen hipnoze, je ta da je hipnoza veštački izazvano stanje izmenjene, sužene svesti. To stanje se karakteriše uvećanom pažnjom, koncentracijom i izuzetno povećanom sugestibilnošću.

Stanje hipnoze nije stanje sna, iako je u toku hipnoze moždana aktivnost usporena, a kora velikog mozga inhibirana. Ali to nije difuzno kao kod sna, već parcijalno pogađajući uglavnom motorne zone u kori velikog mozga. U pravom snu, mentalna aktivnost je zaustavljena, dok je u hipnozi mentalna aktivnost održana i aktivna.

Hipnotičko stanje se karakteriše koncentracijom pažnje i izuzetno velikom sugestibilnošću. Ona je daleko veća nego u budnom stanju. To omogućava implementaciju hipnotičkih i posthipnotičkih sugestija koje deluju dugotrajno po izlazu iz hipnotičkog sna. Najčešći opis hipnotičkog sna je osećaj duboke relaksacije, prijatno, mirno stanje slično meditaciji.

U stanju hipnoze klijent nikada ne spava, svestan je a pojedina čula su osetljivija nego u budnom stanju.
Kod pojedinih klijenata postoji određena doza straha od prve hipnoterapijske seanse. Ona je izazvana uglavnom strahom od nepoznatog iskustva koji ih očekuje kao i osećanjem gubitka kontrole tokom hipnotičkog sna.

Hipnoterapeut je tu da pomogne, pa se posle prve seanse ovo osećanje gubi i klijenti sa uživanjem ulaze u hipnotičko stanje kod svake sledeće hipnoterapijske seanse. Pogledajte: Kako ostaviti pušenje uz pomoć hipnoze?

MAP Location

  • Kategorija: Google map location
  • Optimizacija: Da
  • Web site: Da
  • Social Media: Da
Psihoterapeut Beograd

WEB SITE Optimizacija

Seobility Score für psihoterapija-beograd.com

Psihoterapija Beograd - Psihoterapeut dr. Radivoje Delić

SSL Trust

Loading

5/5 - (19 votes)